zaterdag 15 november 2014

Pet Health Plan of Huisdier Preventieplan, what's in a name?

Nu precies een jaar geleden heb ik, in navolging van wat dierenartsen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië al jaren geleden deden, mijn Huisdier Preventieplan gelanceerd. Bij hun heet het Pet Health Plan.

Het doel van zo'n plan is om huisdiereigenaren – mijn klanten – beter aan mijn praktijk te binden en de inkomsten te stabiliseren. Dat is de zakelijke kant van het verhaal: eerlijk is eerlijk. Bijkomend voordeel is dat het tegelijkertijd mijn dieren behoed worden voor vlooien, teken, wormen en ernstige infectieziekten en hun eigenaren voordeliger uit zijn dan zonder abonnement. WIN-WIN zou je zeggen. Gek genoeg gaat het plan nog niet als warme broodjes en ik snap dat wel. Mensen willen zich niet vastleggen en zoeken meteen de instinker van het aanbod. Zou ik ook doen en juist daarom heb ik er géén ingebouwd. Dat werkt namelijk niet. De bedoeling is dat zo'n plan een heel dierenleven lang mee gaat en als het niet eerlijk is dan komt een eigenaar er vroeg of laat wel achter en vertrouwt me daarna nooit meer.



Wat is dan het verschil tussen een Pet Health Plan en ons Huisdier Preventieplan? Het is maar een gevoel. Ik denk dat er verschillen zijn tussen de Britse, Amerikaanse en Nederlandse beleving van huisdieren en dat je niet zo maar hetzelfde systeem in alle landen kunt toepassen. Ik heb bijna 2 jaar zitten broeden op “mijn” systeem en hoop dat het voor mijn praktijk de oplossing is. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd en ook hier en daar aanpassingen gedaan. Het werkt en ik hoop dat het zien van iemand die niet hoeft af te rekenen anderen motiveert om er ook aan te beginnen. Dit gaat nu pas een beetje beginnen.



Inmiddels word ik regelmatig gebeld door collega's die ook met een Pet Health Plan willen beginnen. Of ik ze kan adviseren. Ik ben groot voorstander van dat we elkaar helpen, maar heb geen tijd om iedere keer een uur advies te geven. Dat ga ik binnenkort regelen via een website: WWW.HUISDIERPREVENTIEPLAN.NL is geregistreerd. Nog heel even wachten......


2 opmerkingen:

  1. Het Huisdier Preventie Plan gaat veranderen - http://www.dierenartsnaarden.nl/het-huisdier-preventie-plan-gaat-veranderen/

    BeantwoordenVerwijderen