woensdag 26 februari 2014

Waarom denken eigenaren zo vaak dat hun dier hier geen last van heeft?

Dagelijks zien we wel een hond of kat die zelfs nu midden in de winter onder de vlooien zit. Voor degene die het nog niet wist......De vlooien die wij zien zijn het topje van de ijsberg. De meeste vlooien zitten namelijk niet op de dieren maar in de omgeving. Dus in de tuin en vooral in huis. En dan te bedenken dat onze lieve huisgenoten vaak ook nog op de bank of zelfs op bed mogen. Hier vallen de door de vlooien gelegde eitjes uit de vacht. Als ze uitkomen voeden de larven zich met organisch materiaal in die omgeving, vooral huidschilfers maar ook vlooienontlasting. Deze ontlasting is vaak de eerste waarschuwing dat er een vlooienbesmetting aanwezig is. De kleine zwarte korreltjes zie je vaak als eerste in de vacht en op de huid van je huisdier. 


Bij een kat is het vaak moeilijk om levende vlooien te vinden. Zeker al je je bewust bent dat katten zelf heel goed zijn in het vangen van vlooien. Waar een vlo gemiddeld 3 maanden op een hond kan overleven is dat bij katten hooguit een week. Ook heeft lang niet elk dier jeuk als er vlooien zijn. Dus als u dacht dat u met kammen en doden van de gevangen vlooien aan vlooienbestrijding doet hebt u het goed mis. Hier helpen alleen maar goede vlooienmiddelen die een voortdurende bescherming bieden en de meeste vlooien al binnen een uur doden. Maandelijkse toediening is hierbij meestal noodzakelijk. Inmiddels maken al heel wat dieren gebruik van ons Huisdier Preventieplan en zijn zo voor een vast bedrag per maand verzekerd van een goede bescherming tegen deze maar ook vele andere parasieten. Ook herinneren wij u dan maandelijks dat het weer tijd is voor de parasietenbehandeling. Deze zachte winter laat zien dat dit zeker geen verspilde moeite is. Mocht u hier meer over willen weten, kom dan eens langs op de Zwarteweg 12a of bel ons op 035-6945073. We leggen het graag aan u uit.

1 opmerking:

  1. Spreekt u liever van 'verzorger(st)ers' in plaats van 'eigenaren'. De eigendom van een levend wezens doet niet prettig aan. We leven niet meer in de slaventijd.

    BeantwoordenVerwijderen