vrijdag 11 oktober 2013

Warme douche doet meer kwaad dan goed!

Afgelopen maandag werd bij TROS Radar een warme douche uitgedeeld aan een dierenarts uit Deventer. Omdat bij een patiënt tijdens de operatie was ontdekt dat er geen redding meer mogelijk was heeft de dierenarts de operatiekosten voor eigen rekening genomen. Op zich een fijne geste naar een krap bij kas zittende studente maar schadelijk voor de beeldvorming over dierenartsen in het algemeen. Het verwachtingspatroon dat een dierenarts op No Cure - No Pay basis zou moeten werken wordt opnieuw versterkt. De reacties op de Tros Radar site maken duidelijk dat de slechts betaalde academici van Nederland nog steeds te boek staan als graaiende zakkenvullers. Het feit dat mensen op deze manier reageren zonder ook maar de moeite te nemen om het filmpje te bekijken maakt duidelijk hoe hoog het de huisdierenbezitters zit.


Ik vraag me af waarom dierenartsen steeds weer aangevallen worden als ze een redelijke vergoeding voor hun diensten vragen. Als de Nederlandse huisdierenbezitter van mening is dat hun dierenbezit door de dierenarts financieel mogelijk gemaakt moet worden dan zou het toch een taak zijn van de overheid om de dierenarts van subsidie te voorzien? Alleen zo kan deze voor een geringe vergoeding of wellicht zelfs gratis dieren helpen.

Zolang dit niet gebeurt zal iemand de 6 tot 8 jaar die een dierenarts er over doet om zijn studie af te ronden moeten betalen. Dat betekent 6 tot 8 jaar voorzien in levensonderhoud en het collegegeld. Toch al snel zo'n 100.000 euro (gedeeltelijk wordt dit nu door de overheid via studiefinanciering gedaan maar hier is stevig in gekort). Aan het eind van de studie blijft de net afgestudeerde dan met een fikse studieschuld achter. Ook zal iemand de praktijklocatie en inrichting voor zijn rekening moeten nemen. Al snel zo´n 200.000 tot 400.000 euro en dan heb ik het nog niet over de dierenartsassistenten die een salaris verwachten en hun werk niet op vrijwillige basis doen. Al met al een groot financieel risico als er niemand meer is die verwacht voor je diensten te moeten betalen.

Door de grote financiële zorgen en het gebrek aan waardering bij het brede publiek is het percentage dierenartsen dat met een burn-out of erger thuis zit veel groter dan in de gemiddelde beroepsbevolking.

Op dit moment zijn er nog voldoende dierenartsen om aan de vraag te voldoen maar als deze trend zich voortzet kan dit weleens snel gaan veranderen.

54 opmerkingen:

  1. ben ik het bezit van 15 zwerfkatten , laatse operatie 2300 euro , vinden wy geen probleem , helaas ontbreekt het in nederland aan deskundigheid wat betreft dierenartsen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nederlandse dierenartsen behoren tot de best opgeleide ter wereld, dus uw reactie ,beste anoniem, raakt kant noch wal!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mensen kiezen voor dieren, dan moet er ook rekening gehouden worden met de kosten ervan. Als we zelf ziek zijn zoeken wij toch ook hulp? En die is ook niet goedkoop! Nederlandse dierenartsen zijn idd de betere van de wereld!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een zwerfkat bezit je per definitie ook niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Even ter verdediging van de mensen die "niet de moeite hebben genomen om het filmpje te bekijken": de beschrijving van het filmpje kwam een halve dag voorafgaang aan de uitzending online, toen was de afloop dus niet bekend en ook niet of het een warme- of koude douche was. Mensen hebben zeer snel hun conclusie getrokken en gingen ervan uit dat dierenartsen zakkenvullers zijn, wat uiteraard niet zo is. Na de uitzending zijn er nog weinig sneren richting dierenartsen gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het voelt natuurlijk zuur. Een dure operatie, en alsnog een overleden huisdier. Begrijpelijk, maar uiteindelijk kun je niet verwachten dat de dierenarts dan de kosten voor zijn rekening neemt. Zo werkt het nou eenmaal niet, maar dat voelt wel eens dubbel, vooral bij euthanasie, een fikse rekening en geen huisdier meer mee naar huis..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. nou goed wat die dierenarts heeft gedaan, dat zeer zeker. Echter de tarieven schieten de pan uit! vind je het gek dat we ons uitgekleed voelen? EN ja ik heb het filmpje en de uitzending van radar gezien. En ja ik heb honden, dus voel met regelmaat het geld wegvloeien uit mijn portemonnee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het met u eens dat de tarieven de laatste tijd flink zijn gestegen. Ik probeer hier uit te leggen waarom dat zo is. Niet omdat dierenartsen over de rug van de huisdiereigenaar schreeuwend rijk proberen te worden maar omdat het runnen van een praktijk gewoon veel geld kost wat uiteindelijk door de eigenaren van een huisdier dat zorg nodig heeft betaald moet worden en niet door de dierenarts zelf. Hij staat daar niet om z'n hobby uit te oefenen maar doet gewoon z'n werk.

      Verwijderen
    2. Dierenarts: Het gemiddeld bruto maandloon in dit beroep is € 3.043 (bij een 38 urige werkweek). Tandarts: Het gemiddeld bruto maandloon in dit beroep is € 5.131, dus meer dan anderhalf keer zoveel (bij een 38 urige werkweek). Iedere dier-eigenaar verwacht daarbij deskundig ondersteunend personeel, korte wachttijden, ruime openingstijden en spoeddiensten. En vooral uitgebreide apparatuur. Laboratorium-onderzoek, digitale röntgen, echo, moderne anesthesie met bewaking. (Dat is iets meer dan de gemiddelde tandarts in huis heeft.)

      Verwijderen
    3. Ik vind er nogal veel verschil in de tarieven zitten!! En als ik voor controle bij de ene dierenarts een half consult moet betalen en bij een ander niets..?? En daarbij, een keer meegemaakt, dat ze geheel geen diagnose kon stellen, terwijl mijn hond uitgilde van de pijn! Even goed nog een vette rekening kreeg met een paar pillen word weg gestuurd! Ook een keer meegemaakt dat ze een verkeerde diagnose stelde (terwijl ik al een diagnose had gesteld, en gelijk had) en ik daar dik voor moest betalen en als ik terug kom en in mijn gelijk wordt gesteld en dan nogmaals een vette rekening krijg, nou dan ga je wel anders naar een dierenarts kijken. En mijn vorige dierenarts, die had ook zo gehandeld, zoals deze dierenarts. mijn hond stierf ook tijdens een spoedoperatie!! Toen der tijd betaalde ik 100 gulden. Terwijl die beste man, samen met zijn vrouw, om 11 uur s avonds mijn hond open moest maken. Het heeft ook te maken met HART voor dieren!!!! Word er een beetje moe van, studie dit, studie dat. Aanschaft van dit, aanschaft van dat.. Iedereen heeft het moeilijk. Daardoor worden ook steeds meer huisdieren gedumpt. En ze moeten die tarieven eens gelijk stellen. !!!!

      Verwijderen
    4. Ik denk dat heel veel dierenartsen het met u eens zullen zijn. Die hebben ook vaak geen zin in dit zakelijke geneuzel. Hievoor zijn ze namelijk geen dierenarts geworden. Jammer genoeg is het daarom met de tarieven vaak ook zo'n zooitje waar de gemiddelde huisdiereigenaar geen wijs meer uit kan worden.

      Verwijderen
    5. Hart voor dieren??
      Ik heb veel opmerkingen gelezen, maar dit??.. Ik weet niet zo goed of ik me moet schamen voor mijn Nederlandse nationaliteit of gewoon 'mens' in het algemeen.. Wat gaat er in jou om joh??
      Heb jij enig idee hoeveel miljard er wordt binnengeharkt met humane zorg?? De echte graaiers zitten niet in relatief kleine dierenpraktijkjes, maar in gebouwen die tientallen vierkante kilometers beslaan. Hoe toch op zeg! Hart voor dier... Het is die studie die ervoor zorgt dat die beesten uberhaupt nog geholpen worden! Lekker makkelijk is dat. Ga jij het zelf doen dan?? Met het verdienmodel van dierenartsen mag je blij zijn dat er uberhaupt nog mensen zijn die deze studie kiezen :S dan moet je per definitie al hart voor dieren hebben of je hebt het kapitalistisch systeem nog niet helemaal begrepen. Met mensen die klagen over de tarieven maar tegelijkertijd eej plasma tv, auto en mooie meubeltjes willen kopen. Want ja, huisdieren zijn toch gratis??? En dan moet er verdomme ook nog voer in! Als je hart voor het dier hebt, doet geld er niet toe. Net als de zorg voor je kind of medemens. Neem verantwoordelijkheid of blijf heel heeeeeel ver weg van dieren. Enn ben zelf btw geen dierenarts, dus zit hier absoluut niet voor persoonlijk gewin. Slechts verbijsterd dat dit de stand van zaken is...

      Verwijderen
    6. Het heeft ook te maken met HART voor dieren.... Helaas kun je daar geen hypotheek mee betalen.

      Mijn hond stierf ook tijdens een spoedoperatie.... Het is niet voor niets een spoedoperatie. De kans op overlijden is daar groter. Dus op zich niet eens zo gek.

      Daarnaast krijg je ook bij je eigen arts gewoon een rekening als hij een verkeerde diagnose stelt. De rekening is niet voor het resultaat maar voor het werk en de materialen die zijn gebuikt. Waar mensen werken worden fouten gemaakt, helaas maar al te waar en niet altijd te voorkomen.

      Een diagnose niet kunnen stellen terwijl een dier helse pijn heeft, ook niet vreemd. Gebeurt bij mensen ook regelmatig en die kunnen je wel vertellen waar ze pijn hebben en hoe lang al. Artsen/dierenartsen weten veel, maar lang niet alles.

      Verwijderen
  8. Huisdieren kosten nu eenmaal geld. Volgens mij vergeten veel mensen dit bij het in huis nemen van een diertje. Dierenartsen doen het niet voor de poen. Anders waren ze wel mensen- arts geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn denk ik maar weinig mensen die hun werk alleen maar voor het geld doen maar er moet wel brood op de plank komen. Ook bij dierenartsen.

      Verwijderen
  9. Er bestaat zo iets als een huisdierenverzekering. Helaas maken mensen hier nog weinig gebruik van. Risico is dus dat het dier ziek wordt en een dure operatie moet ondergaan, die je dan zelf moet dokken. Risico's hangen altijd aan een operatie vast, en je zult dat dus van te voren in je overweging of dit het geld waard is meer moeten nemen.

    Anders wordt het op het moment dat de dierenarts een fout heeft begaan tijdens of vóór de operatie. Bijvoorbeeld als hij iets niet heeft gezien dat hij wel had moeten zien. Dan vind ik het terecht dat de kosten worden vergoed door de dierenarts dan wel praktijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier is een dierenarts ook gewoon voor verzekerd via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

      Verwijderen
    2. In een dieren verzekering zit meer niet als wel verzekerd.Ik heb een groot wordende hond (45 kg) en daar betaal je veel voor, tegen weinig vergoedingen.Ik leg het bedrag wat het zou kosten om te verzekeren per maand weg en dat al vanaf dat we haar hebben. En zo kan ik de klappen indien nodig opvangen.

      Verwijderen
    3. Dat is inderdaad ook een goede manier.

      Verwijderen
    4. Dat zou ieder moeten doen die geen aparte verzekering wil. Gewoon een spaarrekening voor je huisdier apart.

      Verwijderen
    5. Ik heb een verzekering die zo goed als álles vergoed (heupen en ellebogen uitgesloten) een hond van ruim 50 kg en ik betaal 15 euro per maand. Een kwestie van uitzoeken.
      Het afgelopen jaar helaas veel teveel gebruik van moeten maken, maar wel méér dan het gebruikelijke vergoed gekregen.
      Als je een verzekering al niet kunt betalen, dan vraag ik me af wat je je hond dan voert...je weet van tevoren dat het geld kost.

      Verwijderen
  10. Jammer dat wij nooit een factuur van de huisarts of een operatie in het ziekenhuis onder onze neus gedrukt krijgen, in vergelijking is het dan peanuts wat je voor de service van een goede dierenarts betaald!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. idd dat verschil wordt nooit duidelijk in de openbaarheid gebracht! Omdat dieren en de kosten van verzorging/ongeval/ziekte toch nog steeds als een kleine bijkomstigheid wordt beschouwd zouden de artsen een "liefdadigheidstarief"moeten hanteren??? Terwijl we alseigenaar wel gebruik willen maken van alle ontwikkelingen en mogelijkheden in de diergeneeskunde gedurende de laatste 20 jaar! voor niks gaat de zon op ! (en dat ook niet altijd bleek afgelopen zondag !)

      Verwijderen
    2. En dan moet je ook nog bedenken dat een dierenarts 21% van alle verrichtingen die je als klant betaald als BTW aan de overheid afdraagt terwijl humane geneeskunde BTW-vrij is.

      Verwijderen
  11. een van de problemen met katten is dat men denkt dat het 'goedkope' huisdieren zijn. een kitten verkrijg je veelal gratis, slechts 40% van de katteneigenaren laat zijn kat vaccineren. men wil vaak geen geld aan een kat uitgeven want 'het is maar een kat' i.t.t. veel hondeneigenaren. m.a.w. de misvatting dat een kat een 'goedkoop huisdier' zou zijn is een van de redenen waarom men geen geld aan de dierenarts wenst te spenderen. en de kat? is gewoonlijk het kind van de rekening.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is zo ontzettend jammer dat dierenartsen, die eigenlijk altijd passie voor hun patiëntjes hebben, zo vaak voor veel te duur uitgemaakt worden. Iedereen die met de opleiding Diergeneeskunde begint weet dat het later geen vetpot zal worden, je hebt bij hen te maken met mensen die uit een bepaald gevoel, een overtuiging, toch kiezen voor een dure en moeilijke opleiding waar geen pot met goud aan het einde van de rit zal staan. Daarnaast is er niks meer ontmoedigend dan de frustratie dat je niet je diensten als dierenarts kan aanbieden voor de prijs die men van je verlangt. Hopelijk zal men voortaan toch meer stil staan bij de hoogwaardige kwaliteit die meestal geleverd wordt waardoor u weer vrolijk uw huisdier mee naar huis kan nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. er is meer dierenliefde nodig om te besluiten zwerfkatten te laten inslapen dan om de zoveelste zwerfkat(-ten ) weer op te lappen. De asiels/opvangcentra zitten vol met opgevangen katten. Betuig uw dierenliefde en geef die dieren een kans ,en zorg dat ze niet geconfronteerd worden met zwerfkatten,met alle risico"s van dien. Gr.John

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een dierenarts moet van verschillende dieren alles weten, het probleem vinden bij een niet praten kunnende patient en vaak weinig informatieve informatie van de eigenaar.terwijl een arts in een ziekenhuis vaak van 1 deel (bv botchirurgie) alles afweten en toch meer loon aan het eind van de maand ontvangen. Even een chapeau voor de dierenartsen dat ze vaak onze zieke geliefde beestjes voor in verhouding lage kosten beter kunnen maken. Want mensenzorg is nog altijd duurder dan zorg voor dieren

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Elke vorm van zorg is duur en ook je huisdier heeft het op zijn tijd nodig. Het is jammer dat weinig mensen daar over nadenken voordat ze aan beesten beginnen. Een dierenverzekering vind ik dan wel weer bullshit. Ze verzekeren meer niet dan wel dus ook ik zet elke maand geld opzij zodat ik de klappen kan opvangen indien er wel wat mis blijkt te zijn met een van mijn katten. Een dikke pluim voor alle dierenarts en -assistenten die hen werk vol overtuiging en passie doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Behandelingen als chemo en bestralingen, of bijv HD bij grote honden zitten inderdaad doorgaans niet in het pakket. Maar een spoedeisende operatie na een auto ongeluk bijvoorbeeld wel.
      Ik ben er persoonlijk blij mee dat ik mijn hondje kan verzekeren. Al kost het me relatief misschien wat meer, ik ben een vast bedrag per maand kwijt, en ALS er dan iets gebeurt, hoef ik me geen zorgen te maken over de kosten van een operatie. Als je de discipline hebt om iedere maand een vast bedrag aan de kant te zetten werkt dat natuurlijk net zo goed.

      Het gaat er om dat je niet kunt verwachten dat wanneer je een dier koopt, dat deze nooit ziek wordt. En dat je dan wel het geld moet hebben om het dier weer beter te laten maken. Hier moet voor de aanschaf van een dier rekening mee worden gehouden, en niet achteraf.

      Verwijderen
  16. Een dierenarts studeert even lang als een arts aan dezelfde Universiteit. Een dierenartspraktijk is zeker veel beter uitgerust met veel meer apparatuur dan een (huis)artsen praktijk. Er is een Tuchtcollege voor beide beroepen. Een patiënt piest en poept in de regel niet in een huisartspraktijk, wel in een dierenarts praktijk, dus veel meer schoonmaakwerk (en personeel) dan in een huisartsenpraktijk. En toch vinden mensen het gek dat een dierenarts minstens net zo duur is als een huisarts???helemaal volgen. Ik denk eerde dat degene die dat zeggen hun verantwoordelijkheid niet hebben genomen door een verzekering voor hun huisdier af te sluiten en de gevolgen daarvan op het bordje van de dierenarts leggen ipv het eigen handelen kritisch te bekijken?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Volgens mij zijn wij als verplicht verzekerde mensen ons gewoon niet bewust van de werkelijke kosten van medisch handelen. Daar komt bij dat de medische zorg voor dieren op een steeds hoger plan is gekomen, dat mensen daarvoor weinig of niet verzekerd zijn en ziedaar: dat verklaart de hoge rekeningen. Wat belangrijk is, en wat mijn dierenartsen goed doen, is overleg plegen plegen over de mogelijke behandelingen. Daarnaast is het zeker raadzaam om te sparen voor eventuele medisch kosten voor uw huisdier, verzekeren is inderdaad niet altijd de meest voordelige oplossing! En verder: een dier is een dier, ze leven nu eenmaal minder lang dan wijzelf en we zullen ons erop moeten instellen dat we ze zullen verliezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik begrijp dat het schrikken is bij het zien van het koste plaatje bij de dierenarts. Maar wat veel mensen niet beseffen is dat er zo'n zelfde prijskaartje hangt aan een bezoek bij een humane arts. Echter omdat deze betalingen vaak worden afgehandeld door de verzekering krijgen wij deze bedragen niet te zien.
    Maar op het moment dat ik mijn huisdier aanschafte wist ik dondersgoed dat er ook geld naar medicatie uit zou gaan. En dat moeten sommige huisdier eigenaren zich wat beter gaan realiseren

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Beste mensen, dit is niet alleen een probleem wat de dierenartsen betreft. Wat dachten jullie over de advocatuur bijvoorbeeld? Ook een 5 soms 6 jarige opleiding, en niet iedereen is achteraf tevreden, sterker nog; bijna niemand, want de mensen willen altijd meer en beter. Dit resulteert uiteindelijk ook in niet betalen. Wat verwachten jullie dan? Dat iedereen lachend een rekening van een paar K betaalt nadat diegene niet tevreden is? Dan moet je een ander beroep kiezen. Zo zit het leven in elkaar en deal with it, risico van het vak. Ik denk dat onderaan de streep de dierenarts niet mag klagen.

    Haal eerst aub die spelfouten uit dit artikel (''dat betekend'' met een d? serieus?!) en dan wordt er als academici onder elkaar een stuk makkelijk gesproken.

    Groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aangezien ik dierenarts ben schrijf ik over mijn eigen vak. Dat vind ik makkelijker. Ik ontken niet dat er andere beroepsgroepen zijn die het zwaar hebben, daar heb ik alleen minder verstand van.

      Verwijderen
    2. Bij mijn weten krijgen advocaten toch wel wat meer betaald dan dierenartsen, bedragen van een paar duizend euro voor een uurtje praten vind ik toch niet echt goedkoop. En wat heeft een advocaat nodig? Een duur merk pak, dure meubels, super de luxe auto van een duur merk. Dan betaal ik liever voor een uitgebreide operatie en de goede zorg van mijn dier dan voor de dure auto van de advocaat na een uurtje praten. En als ik dit stukje over advocaten fout heb dan hebben we gelijk het probleem te pakken: er bestaan veel misverstanden over beroepen en waar het geld naar toe gaat wat je betaalt.

      Verwijderen
    3. Hoe bekrompen en niet-academisch niveau van denken heb je wanneer je iemand anders afrekent op een taalfout? Als je geen nuttige bijdrage aan dit onderwerp kan leveren moet je dat vooral ook niet doen. Jammer.

      Verwijderen
  20. Grappenmaker, ik zit soms 25 minuten te opereren aan een rat met assistenten erbij, verbruik van steriele producten, aan narcose apparatuur van 25.000 euro na mijn 6 jaar studie voor rond de 100 euro. En mail als ik me vergis maar advocaten werken niet vrijwel ieder weekend en 2 nachtendiensten in de week. Een rekening van een paar K komt niet zo heel vaak voor.....

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Toen onze merrie met een gewrichtsontsteking werd opgenomen om 23.00 's avonds stond binnen een uur een compleet opgepiept operatieteam in een schone operatiekamer. Ze is daarna nog 15 dagen opgenomen geweest en dag en nacht in de gaten gehouden. Kosten; nog geen 2000 euro. Probeer als vrouw rond dat tijdstip maar eens een ruggeprik te krijgen voor je bevalling.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik vind het start tarief, gewoon spreek uur kosten soms erg overdreven en verschillend, bij de ene 25,- en bij de ander mss wel 60,- Erg lullig als de ene komt voor een normale jaarlijkse enting en de andere hond binnenkomt die door een onbekende oorzaak ziek is geworden. 2 heel verschillende gevallen en toch beginnend bij hetzelfde bedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Twee inderdaad verschillende gevallen, maar bij beiden begint het met hetzelfde, algemene, onderzoek.
      De hond die binnenkomt voor de enting heeft waarschijnlijk geen aanvullend onderzoek nodig, dus daar betaal je ook niet voor.
      De hond die binnenkomt met een onbekende aandoening heeft waarschijnlijk wel aanvullend onderzoek nodig, en dat komt nog bij het bedrag voor het consult.

      Bovendien kun je niet altijd aan de buitenkant zien of een hond ergens last van heeft. De hond die binnenkomt voor de vaccinatie krijgt meteen een gezondheidscheck.

      Verwijderen
    2. Denk daarbij ook aan het verschil in vaste lasten. Dierenartsen in de randstad zijn vaak veel meer kwijt aan huur, gas/water/licht, belastingen dan dierenartsen in noord-oost-Groningen. Daarnaast gaat er heel veel achter de schermen door waar een eigenaar ook voor betaald. Neem het aantal assistentes als voorbeeld. De ene praktijk heeft een typmiep, de andere heeft meerdere gekwalificeerde paraveterinairen in dienst.

      Verwijderen
  23. Mijn beleving...

    Onlangs kwam ik met mijn hond naar de dierenarts als spoed.. gestoken door een bij en meteen overallergische reactie. Dierenarts gebeld en ik moest meteen komen... het was toevallig spreekuur...de dierenarts hoefde er dus niet voor op de praktijk te komen of iets dergelijks... dus ik kom binnen meld me bij de balie... en wacht geduldig af... als 10e klant was ik de hekkensluiter... Toch vraag ik me nog steeds wel af hoe het in hemelsnaam zo een dure rekening kan zijn... Consultkosten: 47 euro, en 2 injecties wat bij elkaar nog niet eens 4,- heeft gekost. Een consult betekent voor mij een informatie-overdracht. Ik had de dierenarts zelf al duidelijk gemaakt dat het een bijensteekallergie betrof.... Goed, ik weet niet welke middelen daartegen helpen en ben dan heus wel bereid om een vergoeding te betalen aan de kennis van een dierenarts... maar waarom zo hoog? Ik denk dat men beter op papier kunnen zetten: Consultkosten 4,- en injecties 47 euro... Daarmee breng je het al heel anders naar de mensen toe... Fijn de dierenarts is meedenkend en wilt ook dolgraag dat mijn dier gezond is... en nouja tis veel geld maar zonder die injecties was mijn hond er waarschijnlijk niet meer geweest.... Nu ben ik alsnog blij dat ik die injecties heb laten toedienen... maar het voelt gewoon heel krom dat de handeling duurder is dan het nodige product... als jullie begrijpen waar ik naar toe wil...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begrijp u verwarring. Helaas is niet elke dierenarts even transparant en handig in de opbouw van de rekening. Helaas mag hier niemand de dierenartsen duidelijk in adviseren. De NMA is hier heel duidelijk in geweest om prijsafspraken tussen dierenartsen te voorkomen.

      Verwijderen
    2. De kosten voor het consult zitten natuurlijk niet alleen in de expertise van de dierenarts. Maar denk eens aan het belletje dat je pleegde, waarschijnlijk kreeg je een assistent aan de telefoon. Het belletje duurde misschien maar 5 minuten, maar de assistent moet er wel de hele tijd zijn.
      Of wat dacht je van de praktijk waar je binnen komt lopen, het gebouw zelf moet natuurlijk ook betaald worden.
      En dan de tafel waar je hond op moet, heeft ook geld gekost.
      Het schoonmaakmiddel waarmee diezelfde tafel na iedere patiënt moet worden schoongemaakt.
      De computer waar alle gegevens in worden bewaard.
      En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar goed, je snapt mijn punt.

      Verder zie ik nog staan: "Ik had de dierenarts zelf al duidelijk gemaakt dat het een bijensteekallergie betrof.... "
      Dat kan wel zo zijn, maar uiteindelijk blijft de dierenarts verantwoordelijk voor de diagnose en behandeling. Een studie Diergeneeskunde is niet alleen leren welke ziektes er zijn en wat voor middelen daartegen helpen. Alle achterliggende oorzaken komen aan bod. De dierenarts moet zelf gewoon eerst onderzoeken of de diagnose die je zelf hebt gesteld klopt, en dan pas een behandeling in stellen.
      Als de dierenarts af zou gaan op de diagnose van de eigenaar zou er in veel gevallen een heleboel misgaan.

      Verwijderen
  24. Wat een hoop geneuzel. Ik heb zelf al mijn hele leven honden gehad en heb er nog een. Als ik bij de dierenarts kom, gelukkig alleen voor zijn jaarlijkse controle en spuitjes, dan betaal ik wat er gevraagd wordt. Als de dierenarts zegt `ik breng niets is rekening voor de operatie omdat uw hond geen vooruitzichten meer heeft op een comfortabel leven` dan is dat aan de dierenarts ! Welke motieven hij verder ook heeft om te komen tot dat besluit. Dat besluit is zijn verantwoordelijkheid en schept mijninzien geen precedent om dat van elke dierenarts te verlangen. Heb je een huisdier dan weet je dat dat kosten met zich meebrengt. Overigens wel hulde aan de dierenarts die dat zo gedaan heeft maar nogmaals hij heeftdaarmee nog geen trend gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Bizar. De dierenarts als sociaal werker is de held van het verhaal. Mensen vinden het wél normaal dat iedereen, arm of rijk, bij de supermarkt betaalt voor wat hij of zij koopt. Heeft iemand zich wel eens afgevraagd of de (mislukte) operatie wel medisch noodzakelijk was? En dat deze mogelijke gang van zaken de betreffende dierenarts wellicht niet lekker zat?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Denk als uw de rekening van de dierenarts moet betalen:

    Het is veel geld dat u moet betalen, maar duur is het niet ....

    BeantwoordenVerwijderen
  27. ik heb een paard en vind de kosten op zich vaak wel mee vallen, mijn paard is wel verzekerd wanneer deze doorverwezen wordt naar een kliniek. Ik heb wel een keer met een praktijk gebroken omdat de voorrijkosten voor koeien op het zelfde erf lager waren dan die voor paarden.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. rontgenfoto maken bij een paard is goekoper dan bij een hond, terwijl de stellage bij een paard groter is. das wel wat vreemd

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Je kunt rijk en gelukkig worden als je een lege ATM-kaart kunt aanvragen, met deze kaart kun je 3000 euro per dag gedurende 6 maanden maken, ik ben momenteel in Spanje en ik gebruik deze kaart dagelijks om 3000 zonder problemen te maken. Ik maak ook gebruik van deze kaart in de supermarkt en ook om online aankopen veilig te doen.

    Als je deze kaart wilt hebben, neem dan contact op met de beroemde hacker Mr Divine (divinecardhacker@gmail.com) en je krijgt je eigen kaart afgeleverd bij je deur en de agent zal je precies laten zien hoe je de kaart moet bedienen, zodat je kan dagelijks je eigen 3000 maken. deze kaart werkt voor elk land, dus haal de jouwe nu.

    Om je kaart vriendelijk te contacteren: divinecardhacker@gmail.com of whatsapp +16317433683

    Dank je

    BeantwoordenVerwijderen
  30. dinsdag 13 october is mijn hondje aan zijn bekkie geopereerd tandjes en kiezen er uit en na twee uur konden wij onze lieverd weer ophalen,maar de vorige keer kwam de arts vertellen wat hij gedaan had,maar nu kregen wij van een assistente hons hondje in de armen gedrukt,hij was drijf nat en kregen heel weinig uitleg wat er allemaal gebeurd was,wij srokken hier erg van want dit is ons nog nooit gebeurd,en moesten 430,00 euro betalen maar als je dan niet weet wat erg gedaan is vind
    ik dit een kwalijke zaak.dit hoort zo niet en ben deze keer dan ook heel erg boos en teleur gesteld en denk dan ook dat dit de laatste keer
    is geweest dat ik bij ranzijn met mijn hondje ben geweest,dat er en fors bedrag aan vast zit,kan ik nog begrijpen maar zo n behandeling niet.evenzo een vtiendelijke groet.maar niet tot ziens

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik wil dat je hand in hand gaat werken met de Goede hacker en je zult het leven van arm zijn verlaten, dit is zijn e-mailadres van Van Alfons de beste hacker (vanalfons22@outlook.com). Neem nu contact met hem op voor de lege pinautomaatkaarten. Hij is klaar om u de kaart te leveren naar elk deel van de wereld dat u onmiddellijk toepast.

    BeantwoordenVerwijderen