woensdag 22 mei 2013

Woekerprijzen bij dierenartsen!

Dit schrijft de Telegraaf op 18 mei in een artikel.

De aanschaf van een dier kost vaak weinig tot niets. Helaas staan veel mensen er niet bij stil dat een dier geen tweedehands auto is die je even kan laten staan als je geen geld voor benzine en reparaties hebt. Een dier heeft elke dag aandacht nodig, moet elke dag eten en als het ziek is, heeft het zorg nodig. Naar mijn idee moeten mensen hierover nadenken voor ze een dier aanschaffen. Ze mogen niet van de dierenarts en zijn medewerkers verwachten dat zij uit dieren- en naastenliefde hun diensten onder de kostprijs weggeven. Ook zij moeten aan hun verplichtingen kunnen voldoen om op langere termijn een gezond bedrijf te kunnen voeren.

De manier waarop de Telegraaf dierenartsen in het recente artikel als beroepsgroep weer in de hoek van graaiende zakkenvullers plaatst, is volstrekt onterecht. Als je de duurste praktijken als norm neemt en deze vervolgens vergelijkt met de goedkoopste prijsvechter - waarvan je de prijzen vervolgens als fair en geoorloofd neerzet - dan sla je in mijn ogen de plank behoorlijk mis.

Medewerkers in de dierenartsenbranche scoren jaar in jaar uit als slechts betaalde werknemers. Een net afgestudeerde dierenarts (minimaal 6 jaar universitaire opleiding) verdient volgens CAO +/- 16 euro bruto per uur met een maximum van +/- 29 euro bruto per uur als leidinggevende van een grote praktijk aan het eind van zijn loopbaan.

Een net afgestudeerde dierenartsassistente met een opleiding van 4 jaar verdient +/- 9 euro bruto per uur met een maximum aan het eind van zijn/haar loopbaan van +/- 16 euro bruto per uur. Aangezien de prijzen van de dierenarts volgens de Telegraaf de pan uit rijzen moet de dierenartsondernemer een ware slavendrijver zijn die alleen maar bezig is zichzelf over de rug van de diereneigenaar en zijn personeel te verrijken. Als dat zo was, zou niet menig dierenartsenpraktijk momenteel op de rand van een faillissement balanceren.

Het arbeidsongeschiktheidspercentage onder dierenartsen behoort tot het hoogste van Nederland en dat komt niet omdat ze zo vaak op vakantie gaan. Ze hebben zorgen, het werk is fysiek zwaar en ze zijn dikwijls naast dierenarts ook de werkgever, klusjesman en manager van de praktijk. Daarnaast hebben heel wat praktijkeigenaren zich net als veel andere kleine ondernemers in Nederland in torenhoge schulden moeten steken om een praktijk te kunnen financieren. Ook zij hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

Diereigenaren verwachten vaak dat ze altijd en meteen bij ons terecht kunnen en dan tevens de beste en modernste zorg ontvangen. En dan wil de Telegraaf ons wijsmaken dat dit nauwelijks iets hoeft te kosten. Wie is er hier nou gek?

 

40 opmerkingen:

  1. de dierenarts in elk geval niet, zorg kost geld, voor mens en dier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsja, de telegraaf.....die mag ik van mijzelf niet lezen, word je te rechts van. Kosten van een dierenarts lijken eraltijd hoog, er is geen verzekering die betaalt. Ik denk echter dat de farmaceutische industrie er het meest aan over houdt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een belachelijk stukje in de krant, als iemand veel gestudeerd heeft en zijn werk goed doet is dit een belachelijk salaris wat hier voor gespiegeld wordt, dat zou minstens drie keer zo hoog moeten zijn.
    Ik heb een goede vriend als gewezen advocaat daar kom je voor de €225 per uur niet eens binnen en € 1000 euro aanbetaling .
    Ik vind dat en dierenarts toch echt wel de balkende norm moet kunnen verdienen. en helemaal de artsen van dierenkliniek santpoort als er ergens kunde is dan is het daar wel.Dit is de top van de top qua kunde.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. mensen kunnen dat helemaal niet meer betalen dus laten vaak het beestje dan maar lopen met alle gevolgen vandien

      Verwijderen
  4. Helemaal mee eens hoor, misschien moeten we gewoon verplicht worden onze huisdieren te verzekeren, worden er tenminste geen dieren meer onderbehandeld, dierenartsbezoek niet vermeden enz. Een dierenarts hoort gewoon een normaal loon te krijgen. Mijn hond is laatst geopereerd, 2 uur durende grote operatie door een team van 4 man, operatie kostte 1700 euro. Wordt dan duur gevonden, geldklopperij. Slaat helemaal nergens op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 212.50 per uur per man , moet ik 2 dagen hard voor werken hoor. belachelijk uurloon.

      Verwijderen
    2. Men vergeet dat operatiematerialen, narcose, bekostiging van de benodigde apparatuur, verzorging en opvang na de operatie ook in de prijs verwerkt is. Ik kan begrijpen dat deze bedragen hoog lijken en dat mensen hier niet altijd het geld voor hebben maar in de humane geneeskunde zijn deze prijzen minstens zo hoog! Alleen worden ze dan vergoed door de verzekeraar dus staat men hier niet bij stil. Ben zelf dierenartsassistente en wij moeten heel hard werken voor ons geld!

      Verwijderen
  5. ja natuurlijk. Nog meer verplichtingen Jody. Ik heb heel veel dieren en ik heb een rekening geopend zodat de dieren nog tien jaar kunnen worden verzorgd mocht ik er voortijdig niet meer zijn. De verzekeringen die jij noemt moeten ook verdienen en dus kun je net zo goed zelf een rekening openen. Kun je dat niet dan moet je niet aan een dier beginnen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En vergeet er ook vooral niet bij te vermelden dat dierenartsen ook gewoon avond- en nacht- en weekenddiensten draaien, en geen "Dierenartsenpost" hebben waar eigenaren met hun dieren naartoe kunnen na vijf uur en in het weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is gelukkig niet helemaal meer waar. In Utrecht en Amsterdam bestaat inmiddels al een spoedkliniek voor dieren. Maar ook hier moeten de deelnemende dierenartsen een bijdrage betalen omdat deze dierenartsenposten ondanks spoedtarieven niet rendabel zijn.

      Verwijderen
  7. De dierenartsenposten zijn niet rendabel, omdat de dierenartsen zulke hoge tarieven vragen. Mensen komen niet meer als de spoedtarieven nog hoger zouden zijn. De dierenartsen prijzen zichzelf de markt uit. Het probleem is dat dierenartsen menen dat ze veel moeten verdienen, omdat ze zo lang gestudeerd hebben, maar dat mensen niet zoveel geld over hebben voor de diensten die worden verricht. Dat kun je droevig vinden, het is wel de realiteit. Als je veel wilt verdienen, moet je een vak studeren waar mensen veel geld voor over hebben. Voor de diensten van een dierenarts hebben mensen niet zoveel geld over. Het is een mooi vak, maar je wordt er niet rijk van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb je mijn verhaal goed gelezen en gezien wat dierenartsen verdienen? En dat vind je veel?

      Verwijderen
    2. En houd er rekening mee dat de prijs voor consulten op een dergelijke dierenartsenposten gebaseerd zijn op een 30 min. en niet de 10 of 15 min consulten bij de reguliere praktijk. Als je het op die manier bekijkt schelen de kosten niet veel.Ook zijn die klinieken 24 uur geopend om voor de dieren te zorgen.
      Ik kan mij voor stellen dat het veel geld is, maar het is niet duur.
      Pedro. heb jij wel veel geld over voor de advocaat dan?

      Verwijderen
  8. Volgens mij mis je het punt een beetje Pedro...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dierenartsen, politie, ambulancepersoneel, leraren ze verdienen allemaal te weinig voor wat ze moeten doorstaan.
    Maar je beroep is een keuze, je doet iets omdat je dat graag wil.
    en als je vind dat je te weinig verdiend dan had je dus advocaat of hersenchirurg moeten worden.
    Aan alle blabla in het artikel heb ik geen boodschap, ik heb het niet over een gemiddeld salaris of uurtarief ...
    Ik heb een simpel rekensommetje :

    4 honden enten is 4 x 1 minuut werk, 4 x entstof en 1 consult. (van 15 of 30 minuten) en dat kost me dus 250 euro terwijl de pure kostprijs lager dan de 4 tientjes zal liggen.
    Da's niet te verkopen aan de klant, ook het hier probeer dit eens en de week later oh dan zal dit wel helpen (en telkens een nieuw consult erbij)

    Dit zijn uiteraard negatieve voorbeelden maar wel uit eigen ervaring ....

    Vrienden van me krijgen een belgische veterinair aan huis, die voor 8 honden enten plus voorijdkosten nog geen 200 euro kwijt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat de kostprijs onder de 10euro per vaccinatie ligt is dus niet waar. Er komt veel meer bij kijken dan alléén een vaccin. Denk maar eens aan de afschrijving van het gebouw waarin de praktijk gevestigd is, de assistent die de telefoon opneemt en een afspraak voor u maakt, etc.

      Het consult erbij wordt ook niet gedaan om puur geld te verdienen, dit is nodig om in te schatten of uw hond wel gezond is. Want stel dat uw hond, zonder dat u het door heeft, al niet gezond is, wat bijvoorbeeld effect heeft op het immuunsysteem van uw hond. Wanneer een hond dan gevaccineerd wordt, kan het dier zelfs overlijden aan de vaccinatie, en als dat gebeurt, krijgt de dierenarts hier de schuld van.

      Helaas is het in de gezondheidszorg voor dieren niet zo goed geregeld als voor mensen. Wat de vaccinatiekosten zijn voor kinderen heeft bijna niemand een idee van, omdat dit allemaal vergoed wordt door de verzekeraar.
      Een verzekering voor mensen kost zo'n 130euro per maand, terwijl u uw hond al kunt verzekeren met een vergelijkbare verzekering voor 40-60euro per maand (afhankelijk van ras, leeftijd en grootte), dit is inclusief vaccineren en consult.

      In uw verhaal staat ook een voorbeeld: "hier probeer dit eens en de week later oh dan zal dit wel helpen (en telkens een nieuw consult erbij)"
      Het diagnostiseren van een ziekte bij dieren is nou eenmaal lastiger dan bij mensen, omdat dieren niet kunnen praten en dus niet kunnen zeggen waar ze last van hebben.
      Bij een ziek dier met een bepaald symptoom wordt daarom vaak uitgegaan van de meest voorkomende ziekte bij dit symptoom en wordt dit behandeld. Het komt dus ook vaak voor dat de diagnose die in eerste instantie gesteld is, niet juist is.
      De reden dat er eerst behandeld wordt, in plaats van nog meer tests uit te voeren, is vaak omdat het (laten) uitvoeren van die tests nog duurder is dan alle behandelingen bij elkaar. Als een behandeling niet werkt, is een consult wel weer nodig, onder andere om veranderingen in conditie van het dier te kunnen waarnemen, een dier kan nog steeds niet praten en dus ook niet zeggen of hij meer of minder symptomen heeft ontwikkeld.

      Ook moet u in de gaten houden dat het niet de dierenarts is die hier geld aan verdient (de meeste dierenartsen zijn gewoon in loondienst) maar de praktijkeigenaar. De praktijkeigenaren van grote praktijken zijn veelal managers, géén dierenartsen. En die verdienen inderdaad genoeg.

      Dierenartsen hebben niet gestudeerd voor het geld, maar voor het vak. Dat men hier niet rijk van wordt, heeft men er dan ook voor over. Diereneigenaren moeten blij zijn dat zo veel mensen hart voor het vak hebben! Als er een tekort zou zijn aan deze mensen zouden dierenartsen hoger loon moeten krijgen en dan zou het nog duurder moeten worden. Ben uw dierenarts dus dankbaar voor het werk dat hij of zij verricht, zij willen ook alleen maar het beste voor uw dier, en zij verdienen er niet meer of minder aan als ze u een consult laten betalen.

      Verwijderen
  10. Beste Gerd

    Ik daag je uit om eens inzicht te geven in wat een ampul entstof kost , naar mijn idee een paar euro max, ik denk dat de werkelijke kosten voortkomen uit het feit dat jij een stempeltje kunt zetten in een dierenpaspoort en ik niet.
    4 keer consult voor een enkel bezoek en 4 keer een vette rpijs voor een ampul entstof is niet normaal en is dus ook niet verklaarbaar tenzij je de aanschaf van de 'bedrijfs lexus' en de armani werkkleding erbij rekent :-)


    Lang leve Dr. Woof die 25 euro per enting voor je hond rekent in bv faunaland vestigingen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een kreupele discussie. Het gaat niet om de kosten van één vaccinatie. Voor de prijs wordt de hond of kat geheel nagekeken, komen er eventuele mankementen of aandachtspunten naar voren en kan en eigenaar de vragen stellen over de gezondheid van zijn dier die hij grag wil stellen. Dit alles opdat de hond of kat een lang, gezond en gelukkig leven kan leiden. Slechts de vaccinatie er in rossen en verder helemaal niet doen, zoals dr. Woof, hoeft inderdaad niet veel te kosten. Het is net wat je wil. Je krijgt als dierenarts ook de klanten die je verdiend.

      Verwijderen
    2. beste anoniem (lekker, zo anoniem): ik daag je uit om inzicht te geven in de onkosten die een loodgieter, bakker, electricien en advocaat maken en dit in vergelijking te zetten met hun winsten... Hoeveel loodgieters komen een lekkende kraan repareren op zaterdagavond omdat de mensen het belangrijk vinden? Mijn loodgieter werkt aan een uurtarief van 35€/u met minimum van 75€... Mijn huisbezoek zonder medicatie kost 36€, zonder voorrijdkost. Hoeveel bakkers krijgen naar hun hoofd geslingerd: jamaar, ik moet een gratis brood hebben voor mijn kindje dat ik zo graag zie.
      En het is ongelooflijk kortzichtig u op één element te richten van een praktijk. Of zullen we even de kosten van enkele van onze investeringen overlopen? Echografietoestel, röntgen, gebouw, bloedanalysetoestel, assistente, wagen
      En dan vergeet ik nog de bijscholingen, die mij jaarlijks meer dan 2500€ kosten, ondertussen verplicht worden opgelegd door de orde, en worden gevolgd om de klant beter van dienst te kunnen zijn. Aan uw verhaal kunnen we het misschien gewoon beter laten...

      Verwijderen
    3. Kom op zeg, Dit gaat echt helemaal nergens over, anoniem. Armani werkkleding?! Ik heb nog nooit een dierenarts een kalf uit een koe zien trekken in een armani pak:s

      Een hond laten vaccineren is inderdaad niet goedkoop. Maar wel eens dieper nagedacht over de daadwerkelijke kosten? En als u dit allemaal zo duur vindt, waarom neemt u dan een hond?

      Als u uw hond bij dr Woof wilt laten vaccineren, is dat uw keuze. Ik zou er zelf echter niet voor kiezen. Ook aan vaccinaties (het lijkt wel simpel) zitten bepaalde risico's vast. Een consult is in mijn ogen gewoon een must.

      Bovendien hebben alle praktijken in Nederland echt wel een gegronde onderbouwing van hun prijzen. En als u hierna vraagt, zullen de meeste praktijken u deze onderbouwing gewoon laten zien. Houd dus op met deze verwijten, als u zelf niet precies weet waar de kosten vandaan komen. Zoek dit eerst maar eens even op.

      Verwijderen
    4. dierenarts assistente31 augustus 2013 om 15:11

      beste anoniem

      zoek een andere dierenarts die lekkergoedkoop je honden ent en verder nergens naar kijkt. lET WEL OP !! kun je daar ook aankloppen 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor een spoedgeval!! waarschijnlijk niet... vergelijk niet alleen prijzen van een enting of sterilisatie etc. maar bekijk over het geheel of een dierenarts "duurder" is dan een ander.
      Belangrijkste is VERTROUWEN in je dierenarts hebben.. dat je dieren bij hem/haar in goede handen zijn. of het dan enkele euro's duurder is is dat het belangrijkste ???

      Verwijderen
    5. VERTROUWEN wat een klote woord, dat is tot het minimum geslonken na al die verschillende adviezen van verschillende dierenartsen mbt eenzelfde kwaal bij mijn hond.

      Verwijderen
  11. Kan iemand mij misschien uitleggen waarom een consult in het weekend twee keer zo duur moet zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ongelofelijk... Mag ik vragen wat uw job is?
      Waarom krijgen werknemers meer betaald in het weekend, dubbel betaald 's nachts en waarom krijgt een werknemer vakantiegeld en/of een dertiende maand? Waarom krijgen leerkrachten een loon in de grote vakantie?

      Verwijderen
    2. dat zou ik ook wel eens willen weten.ze zijn 24 per uur berijkbaar en ook in het weekend.door de week betaal 33 euro consult,bij andere dierenartsen betaal je al gauw 40, euro consult en in het weekend 55, euro.leg mij dat inderdaad ook eens uit.

      Verwijderen
    3. een pak koffie is dat in het weekend ook dubbel zo duur in de winkel . pfff . onzin die verdubbeling van het tarief in het weekend.

      Verwijderen
  12. Omdat het buiten kantoortijden valt. U wordt op uw wenken bediend, meestal in een spoedsituatie en er is een dierenarts een heel weekeinde beschikbaar. Probeer eens een loodgieter, aannemer of tandarts te krijgen in het weekeinde, dan zijn onze tarieven een koopje.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nou waar blijft het weekendtarief voor de boeren dan??
    wij voeren ook en als ze ziek zijn ook in het weekend dan moeten ze ook verzorgd en krijgen die extra nee mooi niet.
    Voor elk beroep geld Je kan maar 1 x je buik dik eten en waar ben je zelf mee tevreden maar de tarieven voor geneeskunde zijn erg hoog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als we de discussie op deze manier gaan voeren dan kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.....Ja, ook boeren krijgen vaak maar weinig voor hun werk. Dat is ook de reden dat er heel wat stoppen of op de fles gaan. Bij de dierenartsen is dat niet aan de orde maar dat wil niet zeggen dat hun tarieven te hoog zijn. Alleen maar dat boeren te weinig krijgen.

      Verwijderen
    2. Bovendien gaat het bij boeren om een eigen bedrijf, en staan de meeste dierenartsen in loondienst.

      Verwijderen
  14. Ik hoor niemand klagen over de tarieven van ziekenhuizen. Waarom? Omdat we die nota's niet zien. Een pasgeboren baby, die drie dagen naast haar moeder in het ziekenhuis ligt en slechts moedermelk krijgt, kost 4000 euro. Een teek laten verwijderen op zaterdag kost 700 euro. Als er bij mij een kat een dag in opname moet blijven, kost dat 25 euro. Laat me toch niet lachen over deze non-discussie. En mijn boeren zijn maar wat blij als ik 's nachts een levend kalf uit een koe snij. Of dat nou een paar tientjes duurder is of niet. Het is de service die verleend wordt. En let wel, die dierenarts zit ook dag en nacht voor jou klaar, ook als je hem niet nodig hebt. Wel eens iedere nacht met de telefoon naast je bed de druk van dienst gevoekd? Hou toch op.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vraag me ook af of de telegraaf alleen de prijs heeft gevraagd puur voor de castratie/sterilisatie ? Of wat je er bij krijgt. Bij ons zal het zeker iets duurder zijn dan normaal. Maar het is wel een all in prijs. De sterilisatie/castratie met medicatie tijdens en na de operatie. Tevens zit in de prijs een medical pet shirt. Wat terug gebracht mag worden als het niet gebruikt wordt. Tevens vraag ik me af, tijdens mijn stages voor de opleiding paraveterinair, kwam ik regelmatig bedrijven tegen waar de dierenarts alleen opereerde. Bij ons staat er altijd een assistente bij en gaat dier altijd aan het zuurstof. Pure extra's die wel geld kosten, maar er wel voor zorgen dat het dier de beste zorg krijgt onder narcose!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dit hele blog is niet een klaagzang dat dierenartsen te weinig verdienen, het is een reactie op de telegraaf-kreet 'dierenartsen zijn veel te duur'. En daar heeft de auteur m.i. (zelf werkzaam in het buitenland als dierenarts) gelijk in. In reactie op de persoon die het vaccinatievoorbeeld gaf: een dierenarts die probeert om niet op de goedkoopste (en snelste: spuit en wegwezen) manier te vaccineren maar een gedegen lichamelijk onderzoek uitvoert (tip: kom op afspraak, niet op een inloopspreekuur, als er na jou nog 5 klanten in de wachtkamer zitten) echt niet binnen een minuut klaar. Wat je tijdens die afspraak ook niet ziet is dat voor je afspraak de patientenkaart al even is doorgenomen om iets over de voorgeschiedenis te weten te komen en na je afspraak de resultaten van het onderzoek in de computer moeten worden ingevoerd. Bovendien: als er een probleem wordt geconstateerd moet dit met de eigenaar besproken worden wat voor veel patienten niet geldt maar voor veel patienten ook wel. Dus een minuutje werk: nee. En dat staat los van die nascholing van 1500 euro waar je per jaar 4 tot 5 dagen mee zoet bent. Die vriendelijke assistente aan de balie moet ook betaald worden. De balie zelf ook trouwens. Dan de weekendtarieven: als wij weekenddienst hebben betekent het dat we kunnen fluiten naar dat dagje strand, die belangrijke voetbalwedstrijd waar ons team door onze afwezigheid zonder rechtsback komt te staan. En ja de hond mee uitnemen naar het bos voor een lange wandeling in het bos gaat ook niet als je binnen 20 minuten paraat moet staan op de praktijk. En ja sommige weekend zie je 8 patienten. Maar soms ook 1 of geen. Vandaar dat iedereen een gemiddeld tarief betaalt zodat je dierenarts wat meer verdient dan zijn uurloon voor het weekend dat hij opoffert om bereikbaar te zijn voor spoedgevallen. Ander voorbeeldje: 'die 100 dollar voor die 2 rontgenfotos is wel veel zeg' krijgen we hier soms. Is ook een hoop geld, alleen die 120.000$ die het nieuwe digitale rontgenapparaat gekost heeft is dat ook.

    waar ik nu werk kun je vaccinaties zonder consult ook laten doen bij de dierenbescherming. alleen wat doe je als je hond zaterdagnacht aangereden wordt? Die vaccinatiekliniek neemt dan echt de telefoon niet op. ze zullen zelfs niet naar je kat kijken als die een vaccinatiereactie krijgt. Steriliseren is er de helft van de prijs als bij ons. Alleen daar krijgt je hond geen pre-anesthetisch bloedonderzoek, geen assistente die de narcose monitort zodat de arts zich meer op de operatie kan toeleggen, geen intraveneus infuus om de circulatie te helpen tijdens de narcose en geen ecg, bloeddruk- en zuurstofconcentratie monitoring. En ja als je echt moeite hebt on de eindjes aan elkaar vast te knopen, ga gerust naar de dierenbescherming. Alleen houdt er rekening mee dat als er een cimplicatie is na de operatie de telefoniste daar je vertelt om naar een 'normale' dierenkliniek te gaan. Maar als je in plaats van die schoenen van 150 dollar wat goekopere schoenen wilt en in plaats van het sportmodel van je nieuwe auto een base model neemt en een deel van het prijsverschil in de kwaliteit van de zorg voor je trouwe viervoeter wilt steken ben je van harte welkom bij ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Op zich is cross subsidizing een vreemd fenomeen. Dwz omdat de sterilisatie wat duurder is, kan het weekendconsult wat minder duur blijven. Daar gaat niet werken. Dus zul je moeten vragen wat het kost. En als men massaal naar de goedkope ent- en vaccinatieklinieken gaat zal dat betekenen dat -afgezien van de kwaliteits- en zorgdiscussie- dat de dierenartsen die allround zorg leveren ook buiten de spreekuren die zorg ook op kostprijs moeten leveren en dus (nog) duurder moeten worden.

    Aan goede zorg hangt een prijskaartje en laten we we niet vergeten dat een operatie aan de blinde darm van een kat of een hond altijd nog maar 1/5-1/10 kost van een vergelijkbare operatie aan de blinde darm van een baby of kind, terwijl de patiënteninrichting en nazorg in veel praktijken die van een ziekenhuis aardig benadert. Mensen vragen om goede zorg en kwaliteit en daar hangt een prijskaartje aan.

    Ik ken overigens weinig dierenartsen afgestudeerd na 1980 die in een groot huis wonen en nog minder dierenartsen die in een Porsche Carera rondrijden. En die ik ken werkten niet in de praktijk maar voor bedrijven en (semi)overheid.

    :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik waardeer onze dierenarts uitermate door hun beleid, kennis en aansluiting bij hun klanten; ze zijn alle dagen van de week open. Rekenen geen weekend tarief of woekerprijzen. Een castratie van onze hond, incl alle entingen, behandeling van onze kat m.b.t. een abces en onze beide cavia's behandelen kostte in totaal 429 euro!!
    Ik vraag me echt af of zij hiermee zelf uit de kosten komen....!
    De vorige dierenarts vroeg 70 euro om een hamstertje in te laten slapen! tja....
    Ik wens alle artsen, voor mens en dier, respect en waardering naar werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Er zijn dierenartsen en dierenartsen net als in ieder ander beroep.
    Ik zeg kwaliteit kost geld en geen kwaliteit kost kapitalen.
    Dan erbij los van de prijs wat vind je belangrijk ?
    Wij hebben een TOP dierenarts en dan erbij zijn onze 3 Doggies verzekerd van goede en optimale zorg.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. de DA's hebben wel degelijk een slaatje geslagen uit de wissel met de euro. Wanneer er maar 1 procent zou klagen allee......
    maar het is ca. 90 procent. De luxe in sommige praktijken voor huisdieren kan ook best minder en is soms niet eens nodig.
    Maar mensen mijn hond (middenslag) gaat op naar de 18 jaar is 1 x ingeent en daarna nooit meer ; mensen hoeven ook niet elk jaar de DKTP prikken zie het al (leuk voor de portmonnaie van de DA )Wanneer hij moet inslapen dan ga ik zeker naar de DA. met deze sterke rakker.Weet U waarom hij zo oud wordt (hij speelt nog) veel bewegen 1 x per dag een aardige maaltijd de 2e is fruit want dat eten ze ook in de natuur en.........................slaapt altijd op een bankje want kou trekt naar de nieren en dat is funest en 1 x in de week op een geroosterd lamspoot knabbelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mij viel recent op dat een keten van dierenwinkels enten via Dr. Woof! aanbiedt voor resp. 25 en 35 euro per enting. Via de site van Dr Woo! (hoe verzin je de naam...) gevraagd wie de dierenartsen zijn die schuilgaan achter deze organisatie. Geen antwoord ontvangen helaas. In het paspoort, aldus de dierenwinkel, wordt alleen de naam Dr. Woof gestempeld. Ik zou ten eerste nooit voor deze wijze van vaccineren kiezen omdat ik vind dat dit thuishoort bij de eigen DA van het dier, die kent immers de voorgeschiedenis, de evt. allergieen, de medicatie die het dier gebruikt, maar zou op zn minst willen weten wie mijn dier vaccineert. Waar is hij of zij afgestudeerd en wanneer? Daarop blijft dr Woof het antwoord helaas schuldig. En ja er hangt aan het hebben van een huisdier een prijskaartje, dus bezint eer men begint.

    BeantwoordenVerwijderen